Tekirdağ

Malkara'da "Etkili İletişim ve Motivasyon" semineri

16:45 01 Nisan 2016
Malkara'da "Etkili İletişim ve Motivasyon" semineri

Malkara ilçesinde, öğrencilere yönelik, "Etkili İletişim ve Motivasyon" semineri düzenlendi.

Namık Kemal Üniversitesi Malkara Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Kerem Öztürk, Kredi ve Yurtlar Kurumu Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminerde, bir insanın öğrenmesi gereken ilk dilin tatlı dil olduğunu söyledi.

Tatlı bir dilin söylediği sözcükler ile başlanılan bir konuşmanın olumlu sonuçlanacağını ifade eden Öztürk, "Eleştirmeyin, kınayıcı olmayın, şikayet etmeyin. İyi bir konuşmacı, iyi bir dinleyici olun. Gülümseyin ve başkalarıyla içtenlikle ilgilenin" dedi.

Dersleri okulda öğrenme, planlı çalışma, hedef koyma ve iyi analiz yapmanın başarının anahtarı olduğunu dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:

"Sınavda, süreyi sonuna kadar kullanın. Önce yapabildiğiniz soruları yapın. Zaman kalırsa yapamadıklarınıza bakın. Zor-kolay tüm soruların puan hesaplamasında değeri eşittir, 4 Yanlış 1 doğruyu götürür. Atmayın. Sorunun mantığına ve soru kökündeki olumsuzluk ifadelerine dikkat edin. Sınav sabahı her zamanki gibi bir kahvaltı yapın. Kasılmayın, Savaşa gider gibi veda sahneleri oluşturmayın. Belgeleri unutmayın."

Konuşmanın ardından, Öztürk katılımcıların sorularını cevapladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.