Tekirdağ

Tekirdağ'da "Hayal Adası" Kadın Üretim ve Dayanışma Atölyeleri Projesi

13:17 04 Nisan 2016
Tekirdağ'da "Hayal Adası" Kadın Üretim ve Dayanışma Atölyeleri Projesi

Tekirdağ'da "Hayal Adası" Kadın Üretim ve Dayanışma Atölyeleri Projesi kapsamında oluşturulan 10 atölye ve Sağlık Eğitim ve Danışma Merkezi törenle açıldı.

Tekirdağ Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi ortaklığında yürütülen proje kapsamında Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Hal Binası'nda 10 atölye ile Sağlık, Eğitim ve Danışma Merkezi kuruldu.

Proje çerçevesinde, Süleymanpaşa'da yaşayan, aktif olarak üretime katılmayan, çalışmaya ihtiyacı olan ve atölyelerdeki çalışmalara katılabilecek teknik beceriye sahip 20 kadına eğitim verilerek kurulan atölyelerde istihdam edilecek.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, törende yaptığı konuşmada, bu tür projelerin en büyük tehlikesinin sürdürülememek olduğunu belirterek, "Hayal Adası" projesinin diğer projelere benzemediğini ifade etti.

"Hayal Adası" projesinin devam ettirilmesi gerektiğine değinen Salihoğlu, "Zannediyorum ki bu defa bu proje, projenin yasal süresinin tamamlanmasından sonra da sürdürülebilir olacaktır. Yoksa bunlar birkaç gün, birkaç ay, kurslar açılıyor, ilk çalışmalar yapılıyor ama sonradan projenin süresi dolunca, devamı gelmiyor. İnşallah burada bunlar olmaz." diye konuştu.

Salihoğlu, Tekirdağ'ın özgün ürünlerine Tekirdağlıların sahip çıkması gerektiğini anlatarak şöyle devam etti:

"İlimizin özgün ürünlerini hep birlikte desteklememiz lazım, önce kendimiz kullanmamız lazım, sonra da hediye vermeye başlayarak, başkalarına tanıtıp kullandırmamız lazım ve bunu sürdürülebilir tutarak aile ekonomilerine katkı sağlamamız lazım."

Kadın, erkek ayrımının çağ dışı olduğunu vurgulayan Vali Salihoğlu, şunları kaydetti:

"Kadın, erkek ayrımı artık çağ dışı bir şey. Burada pozitif ayrımcılığı kadınlar lehine yapıyor olmak bile aslında bir ayıp bizim için. Demek ki kadınlarımıza bugüne kadar yeterince ilgi göstermemişiz, yeterince haklarını vermemişiz ki anayasamıza kadınlara pozitif ayrımcılık yapmak için maddeler konulmuş. Bu bizim için utanılacak bir şey aslında ama hiç değilse nereden başlasak kardır. Geç kalmış sayılmayız, bu saatten sonra kadınlarımızın toplum hayatında hak ettikleri yerde olmalarını sağlamak hepimizin görevidir. Bu projede bu anlamıyla çok önemli bir projedir."

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek atölyeler gezildi.

Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile davetliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.