Tekirdağ

Trakya'da kanola ekimi yaygınlaşıyor

16:52 04 Nisan 2016
Trakya'da kanola ekimi yaygınlaşıyor

Hayrabolu Önder Çiftçi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çıkrıkçılı, 2016 yılında Hayrabolu'da 21 bin dekar, Trakya genelinde dernek bünyesinde 350 bin dekar yağlık kanola bitkisinin ekildiğini belirtti.

Çıkrıkçılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanolanın dernek tarafından Hayrabolu'da, 20 bin dekar alana, üreticilere sözleşmeli olarak ekiminin yaptırıldığını söyledi.

Kanolanın Trakya'nın iklimine uygun yapısıyla artık ekimi her geçen yıl yaygınlaşan yağlık bir bitki olduğunu belirten Çıkrıkçılı, şöyle konuştu:

"Hava şartlarının uygun devam etmesi halinde kanolanın bu yıl çiftçinin yüzünü güldürecek. Derneğimizin yaptığı tanıtım çalışmaları sonucunda, son yıllarda ekimi yaygınlaşan kanola bitkisi, bu yıl Trakya genelinde çiftçiler arasında sözleşmeli ekim olarak 350 bin dekara ulaştı. Sözleşmeli olarak ekilen kanolanın pazarlaması derneğimiz tarafından yapılmaktadır."

Gerekli ilaçlama ve gübreleme programlarının doğru zamanda uygulandığını ifade eden Çıkrıkçılı, "Verim ve kalitede yüksek oranları hedefliyoruz, tüm çiftçilerimize bol kazançlı bereketli bir yıl diliyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.