Tekirdağ

TRAKYAKA 2016 Yılı Mali Destek Programları

17:44 11 Nisan 2016
TRAKYAKA 2016 Yılı Mali Destek Programları

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, 2016 Yılı Mali Destek Programlarına ilişkin değerlendirme sürecinin bu ayın sonunda başlayıp haziran ayının son haftasına dek sürmesinin planlandığını, değerlendirmenin ardından onaylanacak projelerin toplam 11 milyon liralık kaynaktan yararlanmasının öngörüldüğünü bildirdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, 2016 Yılı Mali Destek Programları proje başvurularının sona erdiğini belirterek, bu yıl da 140 milyon liralık bir talebin geldiğini ve projeler için ayrılan bütçenin bölgeye yetmediğini anlattı.

Yapılan ilk değerlendirme sonucu sistem üzerinden 295 başvurunun yapıldığını, matbu olarak ise Ajans’a 288 projenin teslim edildiğini aktaran Şahin, "Bu başvurulardan da 123’ünün Tekirdağ, 91’inin Edirne ve 73’ünün ise Kırklareli’den geldiği görüldü. Buna göre, Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programına gelen başvuru sayısı 121, İktisadi Kalkınma Mali Destek Programına gelen proje başvuru sayısı 65, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında yapılan başvuru sayısı 97, bu yıl ilk kez uygulanan Yenilikçi Girişimcilik Mali Destek Programı’na yapılan başvuru ise 5 oldu." ifadelerini kullandı.

- "Projelerin bütçe toplamı 139,5 milyon lirayı aştı"

2015 Yılı Mali Destek Programları çerçevesinde Ajansa gelen projelerin toplam uygulama bedelinin yaklaşık 139,5 milyon lira olarak hesaplandığına dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:

"Toplam bedelin 86,7 milyonluk bölümü ise TRAKYAKA'dan hibe olarak talep edildi. 4 milyon lira bütçe ayrılan İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı için Ajans’tan yaklaşık 45 milyon lira talep edilirken, bu başlıkta başvurusu yapılan projelerin toplam bütçesi ise 20,8 milyon lira oldu. 4 milyon liralık bütçeye sahip Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı'na ise yaklaşık 69,1 milyon lira tutarında destek talebi geldi. Bu programa gelen projelerin toplam bütçesi ise 44,8 milyon lira oldu. Son olarak 2 milyon bütçeli Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı'na yapılan başvurularda Ajans'tan talep edilen miktar 24,8 milyon lirayı aştı. Bu projelerin uygulama bütçeleri ise 20,7 milyon lira olarak hesaplandı. 1 milyon liralık bir bütçesi bulunan 'Yenilikçi Girişimcilik Mali Destek Programı'na 577 bin 906 liralık destek talebi geldi. Bu programın uygulama bütçesi de 274 bin 50 lira oldu."

Şahin, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da talebin mevcut bütçenin yaklaşık 13 katı olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kalkınma Bakanlığımızın önümüzdeki yıl bölgemizin performansını değerlendirerek bütçeyi arttıracağını umuyoruz. Nisan sonunda başlayacak 2016 Yılı Mali Destek Programlarına ilişkin değerlendirme sürecinin haziran ayının son haftasına dek sürmesi planlanıyor. Gerçekleştirilecek idari ve teknik incelemenin ardından, yönetim kurulunun onaylayacağı projelerin toplam 11 milyon liralık bir kaynaktan yararlanması öngörülüyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.