Tekirdağ

TRAKYAKA, bölge ekonomisine katkı sağlıyor

15:27 21 Nisan 2016
TRAKYAKA, bölge ekonomisine katkı sağlıyor

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "TRAKYAKA olarak, 5 yılda toplam 248 projeye kalkınma ajansının direk finansmanı 68 milyon lira. Eş finansmanla birlikte Trakya'da yaklaşık 120 milyon liralık bir parayı ve finansmanı harekete geçirdik." dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ajans olarak kuruldukları günden bu yana yaklaşık 5 yıldır mali destek programları düzenlediklerini söyledi.

2016 Yılı Mali Destek Programları proje başvurularının sona erdiğini belirten Şahin, bu yıl da yaklaşık 120 milyon liralık bir talebin geldiğini ve projeler için ayrılan bütçenin bölgeye yetmediğini ifade ederek, "Tabi biz bu parayı karşılayamayacağız, bütçemiz yaklaşık 15-20 milyon lira. Tahmini 60-70 projeye destek verebilmeyi umut ediyoruz." dedi.

Trakya ekonomisinin gelişmesi için 5 yıldır mali destek programlarıyla katkı sağladıklarını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"TRAKYAKA olarak, 5 yılda toplam 248 projeye kalkınma ajansının direk finansmanı 68 milyon lira. Eş finansmanla birlikte yaklaşık 120 milyon liralık bir parayı ve finansmanı harekete geçirdik Trakya'da. Ve bu yaptığımız işler, arge, inovasyon, yenilikçi girişimler, ihracatı arttırma, ithalatı azaltma ve istihdamı arttırmaya yönelik projeler olduğundan dolayı kalkınma ajansı olarak Trakya'da bölge ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunmaya devam ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.