Tekirdağ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret iddiası

16:30 07 Mayıs 2016
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret iddiası

Emek Partisi (EMEP) Tekirdağ İl Başkanı Mukaddes Akdeniz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla ifadesi alınarak, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Çorlu Cumhuriyet Savcısı, Akdeniz hakkında, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında 2 gün önce gözaltına alınan, emniyetteki işlemlerinin ardından Çorlu Adliyesine sevk edilen Akdeniz, ifade verdiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AA muhabirine açıklama yapan Akdeniz, polislerin kendisini arayarak hakkında şikayet olduğunu ve emniyete giderek ifade vermesi gerektiğini istediklerini anlattı.

Mukaddes Akdeniz, şunları kaydetti:

''Beni arayan polislere 'öğleden sonra gelirim' dediğimde, kendileri beni alacaklarını söyledi. Daha önce de emniyete çağrılmıştık ama bu tarzda bir durum değildi doğal olarak şüphelendim. Çarşıda bir yerde adres verdim ve gelip beni aldılar. Önce hastaneye götürerek doktor raporu aldılar. Zaman kaybı olmasın diye emniyette ifade vermek istemedim, Cumhuriyet Savcılığına geçtik. Tutuklanmak üzere hakimliğe çıkartıldım. Alman bir karikatüristin çizdiği karikatürü sosyal medyada paylaşmışım. Ben de hiç hatırlamıyorum. Bununla ilgili şikayet olduğu için savcılık kanalıyla gözaltına alındım.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.