Tekirdağ

Dünya Çiftçiler Günü

10:37 14 Mayıs 2016
Dünya Çiftçiler Günü

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Albayrak, mesajında, Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu (IFAP) tarafından 14 Mayıs 1984 tarihinde yapılan Genel Kuruldan beri, çiftçilik mesleğine ve sorunlarına tüm dünyada farkındalığı artırmak amacıyla 14 Mayıs'ın Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlandığını kaydetti.

Çiftçilerin, Türkiye'nin kalkınmasında, ekonominin büyümesinde, üretim ve verimliliğin artırılmasında, tarımsal üretimin her aşamasında büyük katkıları bulunduğunu aktaran Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemiz, doğal kaynakları ve coğrafi konumu nedeniyle tarımsal üretimde büyük bir potansiyele sahiptir. Yoğun çaba sarf ederek, alın teri döken çiftçilerimiz, kırsal hayatın kalkınmasında en önemli rolü üstlenmektedir. Tarım sektörümüzün arzu edilen seviyeye ulaşması için çiftçilerimizin sorunları bilinmeli ve bu sorunlara kalıcı çözümler üretilmelidir. Ayrıca, gereken önem ve değer verilerek refah içinde bir yaşam sürdürmeleri sağlanmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.