Tekirdağ

Ergene'den kısa kısa

16:11 14 Mayıs 2016
Ergene'den kısa kısa

Ergene'de çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, bahar aylarının gelmesiyle birlikte ilçe sınırları içerisindeki park, bahçe ve yol güzergahında bulunan alanlarda temizlik çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Yüksel, yoğun kış şartlarının ardından çalışmalar kapsamında, ilçede yol, cadde, sokak alanlarında bulunan çim biçme ve ağaç budama çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirtti.

Yüksel, ''Vakıflar Mahallesi yol güzergahı alanında yürütülen çalışmalar, ilçe genelinde belirlenen program dahilinde devam edecek. İlçemizde, genel anlamda bir çevre düzenlemesi hareketi başlattık.'' dedi.


- Ergene Belediyesi, yol süpürme aracı satın aldı

Ergene Belediyesi, yol süpürme aracı satın alarak, araç filosunu genişletti.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, konuyla ilgili AA muhabirine açıklamasında, araç filolarını her geçen gün biraz daha genişlettiklerini söyledi.

Çevre kirliliğini önleme ve ilçenin temizliğini daha iyi sağlamak adına Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere yeni bir yol süpürme aracı aldıklarını belirten Başkan Yüksel, bu aracın ilçe genelinde çalışacağını kaydetti.

Yüksel, "Sokaklarda, rüzgarla savrulan yaprakları ve çöpleri temizleme özelliğinin yanı sıra yaz aylarında açık alanları temiz ve düzenli bir ortam oluşturulmasına imkan sağlar. Yol süpürme aracının, yollarda ve kaldırımlarda, yol kenarlarındaki çim alanlarında açık ve kapalı park alanlarında kullanabilecek." diye konuştu.


- Ergene'de ücretsiz kurslar devam edecek

Ergene Belediyesi, ilçe genelinde açılan ücretsiz kurslara devam edecek.

Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak halka yönelik çok sayıda ücretsiz kurs açtıklarını söyledi.

Bu kursların, gelecek dönemlerde de devam edeceğini ve sayılarının arttırılması için çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Çevikelli, şöyle konuştu:

''İlçemizde, belediye olarak ve Halk Eğitim Merkezi ile birlikte çok sayıda ücretsiz kurs açtık. Bu kurslar arasında müzik, resim, el işi, dil ve benzeri kurslar bulunuyor. Açtığımız ücretsiz kurslarımız, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor."

Belediye olarak ilçede müzik korusu kurduklarını ve kendisinin de bu koroda yer aldığını ifade eden Çevikelli, kendilerine gelen talepler doğrultusunda kursların sayılarını arttırmaya gayret göstereceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.