Tekirdağ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

16:14 18 Mayıs 2016
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, mesajında, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milletinin bağımsızlık meşalesinin yakıldığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan sürecin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs'ın 97. yıl dönümünün büyük bir coşku ve gururla kutlandığını kaydetti.

Atatürk'ün, milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inandığını ifade eden Albayrak, mesajında şunları kaydetti:

"Büyük Önder Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı aydınlanma ışığı ile tüm dünyaya örnek olmuştur. Türk milleti için bir dönüm noktası ve milli mücadelenin başlangıcının sembolü olan 19 Mayıs’ın, Atatürk tarafından Türk Ulusunun gençlerine armağan edilmesi, onlara duyduğu güvenin ve verdiği değerin bir göstergesidir. Türk gençliği de, büyük fedakarlıklar sonucunda kazanılan ve emanet edilen vatanımızı koruyarak, çok daha ileriye taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, bu anlamlı günün 97. yıl dönümünde, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.