Tekirdağ

52. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali kutlamalarına tepki

11:55 04 Haziran 2016
52. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali kutlamalarına tepki

Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, 52. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali açılış törenindeki kutlamalara tepki gösterdi.

Öksüz, yaptığı yazılı açıklamada, festivalin açılış kortejinin Brezilyalı dansçıların gösterileri ile yapılmasını doğru bulmadıklarını belirterek, "Aşırı müstehcen ve bizim olmayan bir şov, bizim kültürümüzle de inançlarımızla da milli ve ahlaki değerlerimizle de örtüşmemektedir. Ülkemizin bulunmuş olduğu zor süreç, her gün gelen şehit haberleri ve iki gün sonra başlayacak olan ramazan ayının gözardı edilmesi bizleri üzmüştür." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayında Süleymanpaşa ilçesinde ramazan davulcusunun olmayışını da eleştiren Öksüz, şunları kaydetti:

"Ramazan ayında gece davul sesiyle sahura kalkmak ve ay boyunca iki defada maniler eşliğinde kapı kapı davulcunun bahşiş toplaması bizim kültürümüzde var. Fakat ne hikmetse Süleymanpaşa ilçemizde bu yok. Yukarıda da belirttiğim gibi davulcu mu yok? Hem de usta sanatçılara taş çıkartacak kadar çok insanımız var. Bu kültürü devam ettirmemiz gerektiğini düşünüyorum. İnanın o bahşişlere ihtiyacı olan birçok insanımızında olması ayrıca düşünülmesi gereken bir olay."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.