Tekirdağ

Tekirdağlı sanayicilerden THY'ye ziyaret

12:07 15 Haziran 2016
Tekirdağlı sanayicilerden THY'ye ziyaret

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Türk Hava Yollarının bazı yedek parçaları ithal ettiğini, Trakya bölgesinde bu parçaları üretebilecek işletmelerin olduğunu bildirdi.

Ajanstan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Tekirdağ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği (TUDEP) Başkanı Murat Yetişgin ve Tekirdağlı 23 firma temsilcisi THY'yi ziyaret etti.

Teknik incelemeler öncesinde gezide yer alan heyete THY Teknik AŞ hakkında bir sunum da yapıldı. Sonrasında Tekirdağ heyeti yedek parça üretimleri konusunda yetkililerden bilgi aldı ve teknik incelemelerde bulundu.

Şahin, gezi ile ilgili şunları söyledi:

"Bilindiği üzere THY bazı yedek parçaları ithal ediyor. Bölgemizde bu yedek parçaları üretebilecek işletmelerimiz var. Bu noktadan hareketle yerli havacılık sektörünün geliştirilmesi ve ithalatın azaltılmasına katkı sağlayacak, milli uçak, milli bölgesel uçak projelerinin partneri olabilecek firmalarımızla THY Teknik AŞ’yi buluşturduk. Bölgemizde faaliyet gösteren sanayicilerimiz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğümüz, SAHA İstanbul ve TUDEP ile birlikte THY Teknik AŞ’ye yaptığımız ziyaretin çok faydalı olacağına inanıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.