Tekirdağ

Sürücülerin renkli yoldaşı "Gündöndüler"

12:28 28 Haziran 2016
Sürücülerin renkli yoldaşı "Gündöndüler"

Tohumları çiçek açan ayçiçekleri Trakya’da yolculuk yapanlara renkli bir rota sunuyor.

Özellikle gurbetçi girişlerinin olduğu dönemde trafiği artan Trakya yolları arasındaki tarlalardan baş veren bölgede "Gündöndü" diye de adlandırılan ayçiçekleri yolculuklara renkli manzara sunuyor.

Türkiye’nin Ayçiçek üretiminin büyük bölümünü karşılayan Trakya’da yoldan geçenler sarı koridorun büyüsüne kapılarak gece gündüz ayçiçeklerini fotoğraflıyor.

Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği (TEFSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yaygın olarak üretilen ayçiçeklerinin oluşturduğu görsel güzelliklerin hem fotoğrafçıların hem de ziyaretçilerin dikkatini çektiğini anlattı.

Dernek üyeleri ile birlikte Tekirdağ'ın farklı bölgelerindeki ayçiçek tarlarına fotoğraf çekimi için gezi düzenlediklerini belirten Çevik, "Güzel manzara ve ideal ışığa sahip bölgelerde ayçiçeği fotoğrafı çekimleri yapıyoruz. Sadece biz değil, Tekirdağ'a ziyarete gelenler de araçlarından inip fotoğraf çekiyorlar." dedi.

Tekirdağ'da kamyon şoförlüğü yapan Mustafa Yıldız da gün boyu il merkezinde ve ilçelerde yolculuk yaptığını, zaman zaman ayçiçek tarlalarının kenarında mola vererek fotoğraf çektiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.