Tekirdağ

Tekirdağ'da mülteci ve geri iade merkezine tepki

20:06 30 Haziran 2016
Tekirdağ'da mülteci ve geri iade merkezine tepki

Tekirdağ Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, Süleymanpaşa ilçesinde kurulması planlanan Mülteci Kabul ve Geri Gönderme Merkezine tepki gösterdi.

Tekira Alışveriş Merkezi önünde ellerindeki pankart ve dövizlerle toplanan Tekirdağ Sivil Toplum Kuruluşları Birliği üyeleri, düdük çalarak Mülteci Kabul ve Geri Gönderme Merkezinin yapılmasını protesto etti.

Grup adına konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, Tekirdağ'da Mülteci Kabul ve Geri Gönderme Merkezi açılacağı söylentisi ile birlikte kamuoyunda büyük bir kaygı uyandığını iddia etti.

Tekirdağ'da kurulu bulunan 30'un üzerinde aktif sivil toplum kuruluşluarıyla bir araya gelerek Tekirdağ Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'ni kurduklarını belirten Doğan, "Kurulması düşünülen mülteci kampının yeri doğru değildir. Ayrıca, mülteci kamplarının genelde sınır şehirlerinde kurulduğu düşünülürse ilimizde kurulması da doğru değildir." dedi.

Kente kurulması planlanan Mülteci Kabul ve Geri Gönderme Merkezinin Tekirdağ'ın huzuruna zarar vereceğini savunan Doğan, şunları kaydetti:

"Tekirdağ Sivil Toplum Kuruluşları Birliği olarak idareyi bu yanlıştan döndürmek için herkese ulaşmaya çalıştık. Onbinlerce imza topladık. Tüm siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettik. Bu çalışma esnasında gördük ki Tekirdağlıların hemen hemen tamamı bu merkezin Gündoğdu mahallesine kurulmasını istemiyor."

Basın açıklamasına, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve birlik üyeleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.