Tekirdağ

Süleymanpaşa Belediyesinin evde bakım hizmeti

12:06 09 Temmuz 2016
Süleymanpaşa Belediyesinin evde bakım hizmeti

Süleymanpaşa Belediyesi, 65 yaş üzeri yaşlı, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlar için yaklaşık 8 ay önce başlattığı evde bakım hizmeti kapsamında ikinci aracını aldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 hasta bakıcı, 2 temizlik görevlisi ve tam donanımlı evde bakım aracı ile 75 ihtiyaç sahibinin bakımı düzenli olarak yapıyor.

Yeni devreye girecek evde bakım aracı ve dört personelle birlikte evinde bakılan ihtiyaç sahibi sayısı 150’ye çıkacak.

Proje kapsamında, bakıma muhtaç olarak belirlenen kişilerin kapısı çalınırken, kişisel bakımını sağlayamayan bireylerin kişisel bakımlarının sağlanması, hastaların yaşadıkları ortamların sağlık koşullarına uygun hale getirilmesi, ömrünü tamamlamış eşyaların yenileriyle değişimi, evin bakımı, çamaşır ve bulaşık yıkanması ve Dost Eli Aşevi’nden her gün yemek tahsisi yapılacak.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, evde bakım hizmetinin önemli bir konu olduğunu, kendilerinin bunu canı gönülden yaptıklarını kaydetti.

Bakım hizmetini bir yere ihale edipte 30 liralık yevmiye ile yaptırmadıklarını bildiren Belediye Başkanı Eşkinat, "Bizim kendi ekibimiz isteyerek yapıyor. Herkesin yapabileceği bir şey değil. Evin temizlenmesi, bakımının yapılması, eşyaların değişimi, içinde yaşayanların bireysel hijyenleri başta olmak üzere bir çok güzel hizmet yapılıyor. Her zaman her koşulda vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.