Tekirdağ

Hayrabolu’da "1. Ayçiçeği Hasat Bayramı" düzenlendi

20:36 19 Ağustos 2016
Hayrabolu’da "1. Ayçiçeği Hasat Bayramı" düzenlendi

Hayrabolu ilçesinde 6. Ayçiçeği Festivali etkinlikleri kapsamında “1. Ayçiçeği Hasat Bayramı” etkinliği düzenlendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezmüsellim Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Hayrabolu'nun ayçiçeğin ve tarım makinelerinin başkenti olduğunu söyledi.

Hasat bayramını geleneksel hale getireceklerini belirten Albayrak, “Türkiye’de üretilen ayçiçeğin yüzde 33’ü Tekirdağ’da üretiliyor. Bu yıl ve gelecek yıllarda çiftçilerimize bereketli hasatlar diler, hepsinin 1. Hasat Bayramı'nı kutlarım." dedi.

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu da yıllardır bu bereketli topraklarda, güzel insanlarla beraber el ele, kol kola, kardeş kardeşe beraber yaşamaya devam ettiklerini belirtti.

Son zamanlarda sürekli acı olaylarla karşılaştıklarını ifade eden Altayoğlu, şunları söyledi:

"Biz festivalimizi de bu hasat bayramını da gerçekleştirirken temel düşüncemiz, teröre de darbe girişimlerine de her türlü olumsuz gelişmeye de karşı ayakta dimdik durabilmek. Çiftçilerimizin, kadınlarımızın, sanatkarlarımızın, erkeklerimizin, gençlerimizin daha moralde durabilmeleri için bütün bu olumsuzlara karşı dimdik durabilmeleri için bu organizasyonları devam ettirme kararı aldık ve bugün bunları gerçekleştiriyoruz."

Konuşmaların ardından çekiliş yapılarak çiftçilere çeşitli hediyeler verildi.

Etkinliğe, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akgün, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Hayrabolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Şenol da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.