Tekirdağ

Ayçiçeği üreticisine kışlık yakıttan da tasarruf ettiriy

13:31 27 Ağustos 2016
Ayçiçeği üreticisine kışlık yakıttan da tasarruf ettiriy

Ayçiçeği üretiminde lider konumdaki Trakya'da, hasat sonrası toplanan bitki sapları, kışlık yakıt malzemesi olarak kullanılarak, üreticilere tasarruf imkanı sağlıyor.

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde hasatla birlikte tarlada arta kalan ürün sapları, çiftçiler tarafından kış mevsiminde yakıt takviyesi olarak kullanılmak üzere toplanmaya başlandı.

Hayrabolu'nun Şubası Mahallesi'nde yaşayan Hamide Gültekin, yörelerinde tarlalarından topladıkları ayçiçeği saplarını, kış mevsiminde sobalarda odunla birlikte kullandıklarını söyledi.

Bu sayede yakacak masrafından tasarruf imkanı elde ettiklerini belirten Gültekin, "Ayçiçek ekimi yapılan ilçe ve mahallerimizde genellikle ayçiçek sapları yakacak olarak kullanılıyor. Bölgede yaşayanlar soğuk kış günlerinde yakacak ihtiyacını ucuza mal edebilmek için hasat sonrası tarlada kalan ayçiçeği saplarını toplayarak evlerinde depoluyor ve böylelikle kış ayında yakacakları hazır oluyor." dedi.

Çiftçilikle uğraşan Hatice Olcay da her yıl tarlalarına ayçiçeği ekimi yaptıklarını belirterek, hasat sonrası ayçiçeği saplarını topladıklarını ve kış aylarındaki yakacak ihtiyaçlarını azalttıklarını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.