Tekirdağ

"Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı"

18:49 08 Eylül 2016
"Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı"

Süleymanpaşa ilçesindeki Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı etkinlikleri kapsamında buzağı güzellik yarışması düzenlendi.

Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergin Durgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karaevli Mahallesi'ndeki fuar alanında düzenlenen yarışmaya 9 yetiştiricinin katıldığını söyledi.

Yarışmada ırk özelliklerini en iyi taşıyan ve en bakımlı buzağı kategorisinde değerlendirme yapıldığını ifade eden Durgun, "Bu hayvanların en önemli özelliği sütçü ırk dediğimiz bir özellik var o özelliğe bakıldı. Ayrıca, hayvanın gelişimine bağlı olarak yüksekliği, beden genişliği, beden derinliği ölçüldü ve ayak yapısında bozukluk olup olmadığına bakıldı, buna göre puanlamalar verildi" dedi.

Durgun, yarışmada Namık Kemal Üniversitesi'nden 2 akademisyenin ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekimin jüri üyeliği yaptığını ifade etti.

Yarışma ile daha kaliteli ve sağlıklı sığır yetiştirme konusunda üreticileri bilgilendirmeyi amaçladıklarını aktaran Durgun, "Yarışmanın amacı, üreticilerimiz normalde geleneksel yöntemleri kullanarak üretim yaparlar. Bizim burada amacımız, üreticilere daha iyi bilgi vererek, nasıl daha iyi buzağı yetiştirilir örneğini bu şekilde yarışmalarda göstermek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Yarışmada dereceye giren yetiştiricilere çeşitli hediyeler verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.