Tekirdağ

Define aramak için tünel kazmışlar

09:54 16 Eylül 2016
Define aramak için tünel kazmışlar

Malkara'da, Roma dönemine ait kalıntıların bulunduğu alanda define arayanlar tarafından açıldığı belirtilen çukur ve tünel bulundu.

Kermeyan Mahallesi Muhtarı Yusuf Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahallelerinde Roma dönemine ait kale kalıntılarının bulunduğu alanda define arayanlar tarafından sık sık çukur kazıldığını anlattı.

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen definecilerin Kale Mevkisindeki tarım arazisinde çukur ve bu çukur içinde yaklaşık 25 metre tünel kazıldığını fark ettiklerini ifade eden Yılmaz, "Bu definecilerden bıktık. Köyümüz tarihi bir köy, burada Romalılar, Bizanslılar yaşamış. Bu yüzden definecilerle başımız dertte. Bayramda bile gelip rahat bırakmamışlar. Köy olarak huzursuzuz" diye konuştu.

Mahallelinin definecilerden çok rahatsız olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Köy olarak huzursuzuz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Ayçiçek ve Mısır döneminde tarlalara gitmeye korkuyoruz. Hiçbir şey gözükmüyor. Gece de gidersek ölümlü olaylara mahal olabilir. Yetkililer bir çare bulsunlar. Burası sit alanı olduğu için defineciler burayı mesken tuttu. Bunlar dışarıdan geliyor" diye konuştu.

Yılmaz, Malkara'ya bağlı Kermeyan Mahallesi'nde definecilerin altın ve tarihi eser aramak için 500'ü aşkın kazı yaptıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.