Tekirdağ

İletişimin önemine "Diyalog" ile dikkat çekecek

16:03 09 Ekim 2016
İletişimin önemine "Diyalog" ile dikkat çekecek

Heykeltraş Songül Telek, ses dalgalarını 3 boyutlu olarak işlediği "Diyalog" adlı eseriyle, insanlar arasındaki iletişimin önemine dikkat çekecek.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu"na katılan Telek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 hafta önce başladığı eserinde ses dalgasını 3 boyutlu hale getirdiğini ve heykelin tamamlanmasında sona yaklaştığını söyledi.

"Diyalog" ile iletişimin önemini vurgulamak istediğini belirten Telek, "Amacım, ses dalgası ile akla iletişimi getirmek. Barış istiyorsak eğer ilk önce karşımızdakini tanımamız gerekiyor. Başarılı bir diyaloğun karşılıklı olarak insanların birbirini anlama sanatı olduğunu düşünüyorum. Birbirini hiçbir çıkar gözetmeden sadece anlamak için bir araya gelip konuşmak ve karşındakini anlamak çok önemli. Bu fikirlerle yola çıktım ve böyle bir heykel yapmaya karar verdim" dedi.

İletişim eksikliğinin, çağın en büyük sorunları arasında olduğunu savunan Telek, şunları kaydetti:

"İletişim sorunumuz olduğunu düşünüyorum. Uygar bir toplumda bireylerin birbirine hoşgörülü davrandığı ve sağlıklı iletişime geçtiği bir seviye. Henüz o seviyeye ulaşamadığımızı düşünüyorum. Yani en büyük sorun diyaloğa geçememek, konuşamamak. Bir çıkar gözetmeden sadece karşıdakini karşılıklı olarak anlamaya çalışmak önemli. Sonuçta bir uyum sağlanamayabilir, uyum olması gerekmiyor ama karşıdaki insanı anlamaya çalışmak önemli bir şey."

Türkiye'nin yanı sıra Romanya, Ukrayna, Yunanistan, Kosta Rika, Portekiz, Çin ve Bulgaristan'dan gelen sanatçıların katılımıyla düzenlenen sempozyum, 14 Ekim'de sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.