Tekirdağ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak:

12:46 18 Ekim 2016
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak:

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Forbes dergisinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği "Yaşamak ve Çalışmak İçin En İyi Şehirler" araştırmasında Tekirdağ'ın, ideal kentler sıralamasında 4. sırada yer almasını, kentteki belediye çalışmalarının sonucu olarak değerlendirdi.

Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu (URAK) ile Deloitte’nin birlikte hazırladığı "İller Arası Rekabetçilik Endeksi"ne dayanan araştırmanın devamı niteliğindeki çalışmada, Tekirdağ'ın yılın sürpriz ismi olarak lanse edildiğini ifade etti.

“Nasıl bir kentte yaşamak istiyorsunuz?” sorusuna dayalı yapılan çalışmada geçen sene 9. sırada yer alan Tekirdağ'ın bu sene beş sıra birden kazanarak 4. sıraya yükseldiğini hatırlatan Albayrak, "Yazıda kent nüfusunun zenginliği ve alt yapı kalitesinin yanı sıra yaşanılabilirlik endeksindeki artıştan da bahsedildi. Sanayileşmedeki hızlı yükselişe de dikkat çeken Forbes Tekirdağ’ı, Türkiye’nin en çok göç alan ve nüfus artış hızı en yüksek ikinci kent olarak açıkladı." ifadelerini kullandı.

Tekirdağ'ın birçok büyükşehri geçerek İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra yer almasını dikkat çekici olarak değerlendiren Albayrak, şunları kaydetti:

"İki buçuk yıllık alt yapı çalışmalarının sonucunu aldık. Göreve başladığımız ilk günden itibaren yorulmadan, özveriyle süren istikrarlı çalışmalarımız başarıya ulaştı. Hayata geçirdiğimiz projeler sonrası Tekirdağ yeni çehresiyle, ‘Yaşamak ve Çalışmak İçin En İyi Şehirler’ sıralamasında 4. sıraya ulaştı. Yeni büyükşehir olmuş bir kent için büyük bir başarı elde ettik. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Her şey yaşanabilir, mutlu bir Tekirdağ için."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.