Tekirdağ

İmam Hatiplilerin "15 Temmuzu"anlatan yazıları kitaplaştırılacak

12:45 27 Ekim 2016
İmam Hatiplilerin "15 Temmuzu"anlatan yazıları kitaplaştırılacak

15 Temmuz günü Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine kalkışmasına tepkisiz kalmak istemeyen imam hatipliler, okulların açılmasıyla birlikte darbe girişimini ve sonrasında yaşanan olayları konu alan şiir, makale, hikaye ve kompozisyonlar kaleme alarak tepkilerini gösterdi.

Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin 15 Temmuz'da ve sonrasında yaşanan olayları anlatmak için yazdıkları şiir, hikaye, makale ve kompozisyonlar okul yönetimi tarafından kitaplaştırılacak.

Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Abdullah Şenol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişine karşı okul yönetimi ve öğrencileri olarak tepkilerini göstermek için böyle bir çalışma yaptıklarını, darbelere karşı bir gençlik yetiştirmek istediklerini söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'da halk üzerine ateş açtığını hatırlatan belirten Şenol, imam hatipli öğrencilerin buna farkındalık oluşturmak için böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlattı.

Okul yönetimi olarak öğrencilerinin 15 Temmuz'u doğru anlamalarını istediklerini aktaran Şenol, "FETÖ'nün hain darbe girişimini öğrencilerimize en doğru bir biçimde anlatmak istedik. Okul yönetimi olarak öğretmen arkadaşlarımızın görüşleri doğrultusunda bu konu hakkında bir dizi çalışma yaptık. Öğrencilerimize bunu nasıl anlatırız nasıl onlara bu şuuru kazandırırız diye. Bunun neticesinde böyle bir çalışmaya yapmaya karar verdik. Onlar yazacak biz kitaplaştıracağız." diye konuştu.

Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilere darbe girişimini anlatan video ve fotoğraflar göstererek çocukların hayal gücünü genişletmeye çalıştıklarını anlatan Şenol, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimize, 15 Temmuz gecesinden yaşananları, sonrasındaki gelişmeleri ve Türk halkının demokrasi nöbetlerindeki dik duruşunu anlatan görseller izlettik. Onların hayal dünyasını ilham kaynağını genişletmek için böyle bir yol izledik. Onlar da bunların sonucunda çok güzel şiirler, öyküler, makaleler kaleme aldılar. Öğrencilerimiz bizi gururlandırdı. Çocuklar bu çalışmaların sonucunda darbe girişimine olan tepkilerini kalemleriyle koydular. Onların silahlarına kalemle karşılık vererek onurlu bir duruş sergilediler."

Öte yandan Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulunda görev yapan Türkçe Öğretmeni Soner Çankaya da 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında çalışma yapan öğrencilerden çok güzel eserler geldiğini aktardı.

Öğrencilerin bu konuda gösterdiği duyarlılığın tüm öğrencilere örnek olması gerektiğini ifade eden Çankaya, "Bu çalışma Türkiye genelindeki diğer öğrencilerimize örnek olmalıdır. Ben öğrencilerimi bu özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum. Umarım gelecekte böyle kötü şeylerle karşılaşmazlar." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.