Tekirdağ

Ev ekonomisine "El emeği" ile katkı sağlıyorlar

16:13 03 Kasım 2016
Ev ekonomisine "El emeği" ile katkı sağlıyorlar

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde bir grup kadın "El emeği göz nuru" diye nitelendirdikleri el işi ürünleri pazarda satıyor.

Tuğlalı Parkta, kurdukları "Hanımeli" adını verdikleri pazarda çoraptan hırkaya, oyuncak bebekten süs eşyasına kadar her türden el işi bulmak mümkün.

"Hanımeli" pazarının sözcüsü Hayriye Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır evde kendi yaptıkları çalışmaları kurdukları pazarda sattıklarını söyledi.

El emeği ürünleri yaparken bin bir zorluk yaşadıkları dile getiren Öztürk, "Bu işleri yapmak bizim için kolay olmuyor. Sıkıntılar yaşıyoruz, zorluklar çekiyoruz. Bazen hastalanıyoruz ama yine de çalışmalarımızı yapmaya pazarımıza gelmeye devam ediyoruz. Hayat kolay değil onun için çalışmak zorundayız." dedi.

Çalışmalarını "El emeği göz nuru" diye nitelendiren Öztürk, "Bu çalışmalar el emeği göz nurudur. insanlar bunların nasıl hazırlandıklarını bilseler bu pazara akın ederler. Burada kazandığımız paralar ile ev ekonomisine katkı sağlıyoruz. Üniversitede okuyan çocuklarımıza gönderiyoruz. Hayat çok zor. Burada kimimiz anne kimimiz abla kimimiz eş. Bu pazarda sadece para kazanmak için toplanmış insanlar yok. Burada kardeşlik var dostluk var sevgi var." ifadelerini kullandı.

Pazarda yaklaşık 18 kadının tezgah kurduğunu aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

"El emeği pazarımızda yaklaşık 18 bayan arkadaşımızın tezgahı var. Onlar da evde yapmış oldukları çeyizlikleri, bebekleri, şalları burada mağazalardan daha makul fiyata satmaya çalışıyorlar. Ev ekonomisine katkı sağlamak için çocuklarına ayıracakları vakitten fedakarlık edip buraya geliyorlar. Burada yaptığımız satışlarla ortalama aylık ev ekonomisine 400 lira katkı sağlıyoruz. Tabi aydan aya değişiyor bu rakam ama yine de memnunuz. Ev ekonomisine çok fazla katkı yapamasak da bunun için çabalamış olduğumuzu hissetmek vicdanımızı bir nebze de olsa rahatlatıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.