Tekirdağ

Deprem Haftası

10:26 01 Mart 2017
Deprem Haftası

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Deprem Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Albayrak mesajında, Türkiye'nin dünyanın etkin deprem kuşağı üzerinde bulunmasından dolayı, depreme karşı daha dayanıklı yapılar yapılması, vatandaşların bilinçli bir şekilde ve dayanışma içinde hareket etmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Afetlerden korunmak ve meydana gelecek zararları azaltabilmek için afet bilinci yüksek bir toplum oluşturmanın herkesin görevi olduğunu belirten Albayrak şunları kaydetti:

"Tekirdağ, ülkemizin deprem açısından en yüksek riski taşıyan illerinden biridir. Bu nedenle bölgemizde deprem riski, alınması gerekli tedbirler, riskler detaylıca çalışılmalı ve bu risklere göre yerleşim alanlarını belirleyerek gerekli önlemler alınmalıdır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bıkmadan usanmadan, 'ağaç yaşken eğilir' diyerek önce çocuklarımızı sonrada büyükleri depreme karşı hazırlamaya çalışıyoruz. 2014 yılından bu güne bütün ilçelerimizi ziyaret ederek vatandaşlarımıza temel afet eğitimleri verdik. Bu ve buna benzer etkinlik ve eğitimlere her yıl arttırarak devam edeceğiz."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.