Tekirdağ

​Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü'nden kan bağışı

10:16 02 Mart 2017
​Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü'nden kan bağışı

İl Sağlık Müdürlüğü personeli, kan bağışında bulundu.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Dönmez, yaptığı yazılı açıklamada, kan bağışı konusunda vatandaşların duyarlı olması, kan verme bilincinin yaygınlaşması ve kana ihtiyacı olan kişilere Kızılay vasıtasıyla faydalı olabilme amacıyla müdürlük bünyesinde görev yapan personelimiz ile kan bağışında bulunduklarını söyledi.

Kızılay'ın kan ihtiyacı olan vatandaşa hizmetlerini sağlıklı devam ettirebilmesi için kan stoklarının da yeterli miktarda olması gerektiğini belirten Dönmez, "Yetersiz olan her bir kan stoğunun vatandaşlarımıza ihtiyaç anında olumsuzluk olarak geri döneceği, buna karşılık yapılan her bir kan bağışının da bir hayat kurtaracağı aşikardır." ifadelerini kullandı.

Her sağlıklı bireyin kan vermesinin insanlığa olan değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek bir sorumluluk olduğunu bildiren Dönmez, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda düzenli aralıklarla kan vermenin bireyin sağlığına da faydalı olduğu tıbben kanıtlanmıştır. Yılda en az 2 kez kan vermek sağlık açısından olumlu olmakla birlikte, en azından yılda 1 kez mutlaka kan vermeliyiz. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Dolayısıyla süreklilik arz eden bir hassasiyetle toplum olarak kan vermeliyiz. Büyük bir özveri ve emekle görev yapan sağlık çalışanları olarak şimdi de kanıyla can vermek ve faydalı olabilmek amacıyla, İl Sağlık Müdürlüğü olarak Kızılay’a kan bağışında bulunduk."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.