Tekirdağ

3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü

14:37 03 Mart 2017
3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü

Tekirdağ Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Gökay İnal, "İlimizde şu ana kadar tespit edilen bin 46 bitki ve 464 hayvan taksonu var. Toplamda ise bin 513 bitki ve hayvan çeşitliliğimiz var" dedi.

3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü dolayısıyla AA muhabirine açıklama yapan İnal, Orman ve Su İşleri çalışanlarının ekosistemin koruyucuları olduklarını söyledi.

Doğal hayatı koruma konusunda destekleme çalışmalarının yoğunluk kazandığını belirten İnal, "Nesli tükenmekte olan hayvan çeşitleri var. Keklik ve sülün hayvanları bunların başında yer alıyor. Bunları tekrar doğaya kazandırmak istiyoruz. Özellikle son 6 yılda 8 bin 600 keklik, 7 bin 150 sülünü doğaya saldık." dedi.

İnal, doğal hayatı koruma konusunda yöre halkı ve avcıların hassasiyet gösterdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu :

"Biyolojik çeşitlilik anlamında da bölgemiz zengin. İlimizde şu ana kadar tespit edilen bin 46 bitki ve 464 hayvan taksonu var. Toplamda ise bin 513 bitki ve hayvan çeşitliliğimiz var. Bizler bu çeşitliliğin de korunmasını sağlıyoruz. Kötü hava şartlarında karlı havalarda yaban hayvanlarının beslenmesi konusunda çalışmalarımız var. Bizler gerek kurumdan aldığımız tahılları, gerekse avcı ve derneklerimizin bağışlarından olan tahıl, manav artıkları ve fırınlardan getirilen diğer besinlerle kış aylarında yaban hayvan hayatını destekliyoruz."






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.