Tekirdağ

"11 İlçeye 11 Okul Projesi"

12:26 29 Mart 2017
"11 İlçeye 11 Okul Projesi"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak törende yaptığı konuşmada, Tekirdağ'ın nüfusunun her geçen gün arttığını belirterek, Tekirdağ'ın gelecek yıl adrese dayalı kayıt sisteminde Türkiye'de 1 milyonu aşan iller arasına gireceğini kaydetti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, "11 İlçeye 11 Okul Projesi" kapsamında inşa edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Orhan Öztrak Ortaokulunun devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye meclisinde oy birliği ile her ilçeye okul yapma kararı aldıklarını anımsatan Albayrak, bu proje kapsamında Malkara ilçesinde 6. okulu teslim ettiklerini kaydetti.

Bu okulun insana yapılan en güzel hizmetlerden biri olduğunu ifade eden Albayrak, projeyi gelecek yıla kadar tamamlayacaklarını söyledi.

Albayrak, proje okullarında Atatürk ilke ve inkılaplarına uygun ve çağdaş eğitim yapılacağına inandığını belirterek, Malkara'da bunun bir örneği olacağını ve ilçeye yatırımlarının devam edeceğini kaydetti.

CHP Tekirdağ Milletvekilli Faik Öztrak, genç nüfusun Türkiye'nin kıymetli bir varlığı olduğunu belirterek, "Bu genç nüfusu eğitebilirsek, dünya standartlarının üzerinde eğitebilirsek dünya standartlarında üretebilir, dünya standartlarında kazanabilir hale getirebilirsek, o zaman bugün yarışmakta olduğumuz dünyanın en gelişmiş ülkeleri liginde daha da ön sıralara ilerleyebiliriz." diye konuştu.

Öztırak, Büyükşehir Belediye'sinin hizmet alanı dışında olmasına rağmen Tekirdağ'ın ihtiyacı olduğundan dolayı yerine getirdiği ve açtığı bu okulların merkezi hükumetin yapmış olduğu yatırımlara destek olması bakımdan son derece önem taşıdığını kaydetti.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, 21 derslikli okul ile Malkara'nın eğitim sorununun uzun vadede giderilmiş olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Orhan Öztrak Ortaokulunun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devri gerçekleştirildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.