Tekirdağ

Emniyetten okul çevrelerine denetim

13:11 30 Mart 2017
Emniyetten okul çevrelerine denetim

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü tarafından çocukların korunmasına yönelik okul ve çevrelerinde çocukların korunmasına yönelik denetim uygulaması yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tekirdağ genelinde eş zamanlı olarak çocukların korunmasına yönelik denetim uygulaması gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca risk analizine göre belirlenen okul çevreleri, okul çevrelerindeki parklar, bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, okul servis araçları, içkili yerler, bahis oynatılan işletmeler, kahvehaneler, internet ve oyun salonları gibi yerlerde denetim yapıldığı bildirildi.

Yaklaşık 40 personel ve 10 ekiple yapılan denetimlerde, 22 servis aracı denetime tabi tutuldu, 2 şahsa adli, 3 şahsa ise idari yönden işlem başlatıldığı ifade edildi.

İlçelerde ise 210 paket kaçak sigaranın ele geçirildiği uygulamada, 600 kişinin GBT sorgulamasının yapıldığı ve aranan bir kişinin yakalandığı, 178 servis aracının denetlendiği, 3 araca işlem yapıldığı ve 12 bin 200 adet içi sigara dolu makaron ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca uygulamaların aralıksız devam edeceği ifade edildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.