Tekirdağ

"Girişimcilik ve Fütürizm Geleceğe Bakış" konferansı

12:04 04 Nisan 2017
"Girişimcilik ve Fütürizm Geleceğe Bakış" konferansı

Namık Kemal Üniversitesinde "Girişimcilik ve Fütürizm Geleceğe Bakış" konulu konferans düzenlendi.

Trakya Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2016 yılı Sosyo-Ekonomik Mali Destek programı kapsamında "Ekonomi Yaratacak Katma Değerli Yüksek İleri Teknolojik Girişimcilik Modeli" adlı proje ile Trakya Kalkınma Ajansı'ndan destek almaya hak kazanan Namık Kemal Üniversitesi, bu kapsamda gerçekleştirdiği proje faaliyetleri dahilin de "Girişimcilik ve Fütürizm Geleceğe Bakış" konulu konferansların ilkini Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde verdi.

Konferansa Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mahmut Şahin, Namık Kemal Üniversitesinden Proje Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Eker, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Konferansta bir sunum yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mahmut Şahin, girişimci olmanın farklı düşünmekten geçtiğini söyledi.

Herkesin hobilerini, ilgi alanları doğrultusunda yapmak istediği şeylere olaylara farklı açıdan bakarak, farklı düşünerek, sistemler geliştirerek de girişimci olabileceğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Bu anlamda kiminiz doktor olacak, kiminiz avukat olacak, kiminiz mühendis olacak, kiminiz bizler gibi kamu kurumunda yönetici olacak; bunlar olacak ama bununla beraber aranızdan inşallah yazılım alanında, oyun yazılımı alanında veya farklı alanlarda girişimciler çıkacak. Bu alanlarda girişimci olacak arkadaşlarımız var. Nerede olursanız olun, ister okulda öğretmen olun, ister üniversite de hoca olun, ister avukat olun ister doktor olun ama mutlaka meseleye farklı bakmasını bilin."

Uygulama süresi 9 ay olan projenin amaçları arasında 200 girişimcinin seçimi, ileri teknoloji veya sosyal girişimcilerin ortaya çıkarılması, bu girişimcilere 72 saat teorik, 36 saat kuluçka ve atölye çalışmaları kapsamında 108 saat girişimcilik eğitimi verilmesi bulunuyor.

Projenin faaliyetleri arasında, "G8/G20 Gelişmişlik Trendleri ve Vizyon 2023 Odaklı Farkındalık Çalıştayı" düzenlenmesi, NKÜ Merkez Kampüsü merkezli olmak üzere Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde faaliyet gösterecek "Tematik İş Geliştirme ve Hızlandırıcı Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi'nin kurulması, 200 girişimci arasından seçilecek 50 projenin ön kuluçka sürecine alınması, ön kuluçka sürecine alınan 50 proje için mentör temini ve girişimci-proje-mentör eşleştirilmesi, eşleştirme gerçekleştirilen 10 finalistin seçilmesi ve dereceye giren projelerin ödüllendirilmesi "Girişimcilik Model Kitabı" oluşturulması ve tanıtımı yer alıyor.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.