Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

14:36 05 Mayıs 2017
Tekirdağ'dan kısa kısa

Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından kültürel etkinlikler kapsamında Klasik Türk Müziği Korosu, konser verdi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen ve personel ile öğrencilerden oluşan Klasik Türk Müziği Korosu, Rektörlük Konferans Salonu’nda Zeki Müren Şarkılarını dinleyicilerle buluştururken, koroya konservatuvar öğretim elemanları ile öğrencilerinden oluşan saz sanatçıları eşlik etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ile akademik ve idari personel, öğrenciler ve müzikseverlerin yoğun katılım gerçekleştirdiği konseri Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arda Göksu yönetti.

Zeki Müren'e ait eserlerin sahnelendiği gecede Serap Duraklı Velioğlu ve Samet Göçer solist olarak şarkı seslendirdi.

Konserin kapanış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Zeki Müren'i rahmetle andıklarını ifade etti.

-TRAKYAKA destekleri

Trakya Kalkınma Ajansı 2017 yılı güdümlü proje desteği yanı sıra teknik destek programları ile bölgeye kaynak aktarmaya devam ediyor.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, 2017 yılı teknik destek programları ilanı ile ilgili yaptığı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ların yenilik ve iyi örnek uygulamalarının kuruma transferine yönelik eğitim veya danışmanlık ile insan kaynakları ve hizmet kalitesinin geliştirilmesine yönelik eğitim veya danışmanlık faaliyetlerine destek olacaklarını söyledi.

Şahin, Trakya Bölgesinde yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamak amacıyla teknik destek programı kapsamında 600 bin liralık kaynağın Trakya’ya aktarılacağını kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.