Tekirdağ

Engelliler Haftası

14:19 09 Mayıs 2017
Engelliler Haftası

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Köprülü mesajında devletin, hayatın her alanında engelli vatandaşın sosyal yaşama katılması için gerekli düzenlemeleri yapması gerektiğini belirtti.

Yasal düzenlemelerin yapılması kadar önemli olan sosyal projelerin engelliler adına çoğaltmak olacağını bildiren Köprülü, toplumun her kesiminden vatandaşa düşen görevin, engellilerin haklarını kullanabilmelerine ve geleceğe güvenle bakabilecekleri bir ortamı yaratmalarına yardımcı olmak olduğunu vurguladı.

Köprülü mesajında şunları söyledi:

''Eğitimden sağlığa, istihdamdan fiziki olanaklara kadar birçok düzenlemeye hala ihtiyaç olduğunu vurgulayan Köprülü, "Yapılan tüm çalışmalara rağmen fiziki koşullar, engelliler için hala uygun değildir. Kent yaşamında engelli bireylerin var olabilmeleri için öncelik yerel yönetimlerde olsa da bunun bir hükumet politikası haline gelmemiş olması en büyük sorundur. Hükumetin uzun bir zamandır kamudaki engelli kadrolara atama yapmaması ya da bunu kısıtlı bir sayıda düzenlemesi engelliler adına olumsuz durumların başında gelmektir. Hali hazırda istihdamda büyük sıkıntılar yaşayan engellilerimizin gerek memur, gerek kamu işçisi gerekse özel sektörde açık engelli kontenjanlarına atanması hem bu vatandaşlarımızın hayatını olumlu yönde değiştirecek, hem de sosyal devlet ilkesinin gereği yerine getirilmiş olacaktır. Spor, kültür ve sanat alanında birçok yeni projenin hayata geçirilmesi, var olan projelerin iyileştirilmesi, psikolojik ve sosyal desteğe kadar birçok alanda engelli insanlarımıza hizmeti en üst düzeye çıkarmak çağdaş bir devlet için hayati önem taşımaktadır.''


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.