Tekirdağ

"Bir Dil Bir İnsan" Projesi

10:45 29 Mayıs 2017
"Bir Dil Bir İnsan" Projesi

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, Küplü Şehit Öğretmen Zeki Savruk Ortaokulunun yürüttüğü "Bir Dil Bir İnsan" Projesi kapsamında Şehit Öğretmen Zeki Savruk Ortaokuluna kurulan yabancı dil laboratuvarının açılışı törenle yapıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı'nda yapılan yazılı açıklamaya göre, törene Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Meriç Belediye Başkanı Nihat Yörük, okul müdürü, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan Şahin, "Bir Dil Bir İnsan" Projesi'nin önemine değinerek, "Günümüzde teknoloji kullanımı hayatımızın pek çok alanında işlerimizi daha kolaylıkla yapabilmemizi sağlıyor. Elbette, dil eğitim-öğretimi de bundan nasibini alıyor. Teknolojinin dil öğretiminde kullanılması gerek eğitmenlere gerekse öğrencilere pek çok alanda kolaylık sağlayacak. Bu proje ile yabancı dil öğrenmenin sadece gramer öğrenmek olmadığını anlatmak istiyoruz." ifadesinde bulundu.

Proje ile öğrencilerin yabancı dil öğrenmesinin daha kolay olacağını belirten Şahin, şunları aktardı:

"Ajansımızın desteğiyle gerçekleşen proje kapsamında oluşturulan yabancı dil laboratuvarı ile öğrencilerimiz için yabancı dil öğrenmek artık çok daha kolay olacak. Kurulan yabancı dil laboratuvarı ile öğrencilerimiz hem dil becerilerini hem de bilgisayar becerilerini geliştirebilecekler. 12 ay süren projeye Ajans olarak yaklaşık 52 bin lira destek sağladık."

Okul öğrencilerinin hazırladıkları gösterilerin izlenmesinin ardından, Şahin ve beraberindeki heyet, proje kapsamında kurulan yabancı dil laboratuvarını inceledi.

Proje kapsamında yapılan faaliyetler arasında, 21 öğrenicinin aynı anda kullanabileceği bilgisayar destekli dil laboratuvarının kurulması ve yabancı dil laboratuvarında eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi yer alıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.