Tekirdağ

Tekirdağ'da "Gönüllü İtfaiye İstasyonu" açıldı

12:03 15 Temmuz 2017
Tekirdağ'da "Gönüllü İtfaiye İstasyonu" açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kazandere Mahallesi'ne "Gönüllü İtfaiye İstasyonu" kuruldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 14 gönüllü itfaiyecinin bulunduğu Kazandere Gönüllü İtfaiye İstasyonu'na ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından itfaiye aracı bırakıldığı bildirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Gönüllü İtfaiye İstasyonunun açılışında yaptığı konuşmada, şu ana kadar il genelinde 67 gönüllü itfaiyeciyi bünyelerine kazandıklarını belirtti.

Kazandere Mahallesi'nde açılan istasyonun önemli işler gerçekleştireceğini ifade eden Albayrak, şunları kaydetti :

"Gönüllü itfaiyecilik konusu çok önemli. Bugün burada bu açılışını gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyum. İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan sıradan bir daire başkanı değil. Türkiye'de kendini kanıtlamış, uluslararası alanda da kendini kabul ettirmiş bir itfaiye uzmanı. Belediyeciliğimiz süresince oldukça yoğun çalışmalarımız oldu ve yatırımlar yapıldı. 11 İlçeye yaptığımız yatırımlar artık tamamlanmak üzere."

Emin Pehlivan ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin başlatmış olduğu gönüllü itfaiyecilik projesi kapsamında 4'üncü istasyon açılışının gerçekleştirildiğini aktardı.

Bölge için faydalı bir açılışın gerçekleştirildiğini anlatan Pehlivan, "Gönüllü İtfaiyecilik Projesi dünyanın pek çok ülkesinde kullanılıyor. Türkiye'de belli başlı illerde yeni yeni uygulanmaya başlandı. Trakya'da ilk kez Tekirdağ'da kullanılıyor. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Gönüllü İtfaiye İstasyonu açılışının ardından gönüllü itfaiyecilere kartlarının teslim edildiği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.