Tekirdağ

Malkara'da cadde ve sokaklara isim verilecek

18:28 25 Temmuz 2017
Malkara'da cadde ve sokaklara isim verilecek

Malkara ilçesinde, Tekirdağ'ın Büyükşehir olması dolayısıyla köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin cadde ve sokaklarına isimler verilecek, kapı numaraları yenilecek.

Tekirdağ Büyükşehir ve Malkara Belediyesi teknik personelleri, ilçedeki Kültür Sarayında mahalle muhtarlarıyla yapılacak numarataj çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya, ilçe Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan Uslu ve mahalle muhtarları katıldı.

Yurdakul, mahallelerde yapılacak olan numarataj çalışmaları ile ilgili bilgi verdiği konuşmasında, şunları söyledi:

"Numarataj çalışmasında Büyükşehirden veya ilçe belediyesinden gelen personeller evleri ziyaret edip, fotoğraf çekecekler. Özellikle Camiatik Mahallesinde yetkili olmayan kişilerce böyle bir çalışma yapıldığına dair duyumlar aldık. Bu tip çalışmalarda genelde dolandırıcılığa karşı açık bir ortam oluşuyor. Mutlaka bizim personellerimiz mahallenize geldiklerinde kendilerini tanıtırlar, siz de onlara mümkün olduğunca eşlik etmeye çalışın. Bu tip dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için bu konuda ciddi uyarılarımız oldu. Anons yaptık, cep telefonlarına mesaj yolladık. Bu konuda halkımızı hep birlikte bilinçlendirelim, herhangi istenmeyen bir duruma sebebiyet vermeden inşallah yılbaşına kadar bu çalışmamızı bitireceğiz."

Toplantıda daha sonra ilgili teknik personel tarafından, 6333 sayılı yasa kapsamında Tekirdağ'ın Büyükşehir olması nedeniyle eksik, hatalı, mükerrer ve adres numaralandırmaya ilişkin kayıtların düzeltilmesi, yenilenmesi, isimsiz sokaklara isim verilmesi ve eksiklerin giderilmesi hakkında mahallelerde yapılacak olan çalışmalar hakkında mahalle muhtarlarını bilgilendirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.