Tekirdağ

Çorlu'dan kısa kısa

19:45 31 Temmuz 2017
Çorlu'dan kısa kısa

Çorlu Pazartesi Semt Pazarı, belediye meclisinin geçen hafta aldığı kararla yeni yerinde kuruldu.

Çorlu Belediye Meclisinin geçen hafta yaptığı temmuz ayı olağanüstü toplantısında pazartesi günleri kurulan semt pazarının, Çobançeşme Mahallesi Güldalı Sokak ile Cumhuriyet Parkı otopark alanında kurulması kararı uygulamaya konuldu.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, 106 giyim, 151 sebze ve meyve, 6 balıkçı ve 1 tavukçu tezgahının yer aldığı pazartesi semt pazarının, bu hafta itibarıyla yeni yerinde kurularak hizmete başladığını belirtti.

Eski pazar alanında yapılacak altyapı çalışmalarının bu değişikliği zorunlu kıldığını ifade eden Sarıkurt, şunları kaydetti:

"Eskiden Reşadiye Mahallesi Yunus Emre Caddesi üzerinde kurulan pazartesi pazarı alanında, TREDAŞ tarafından havai elektrik hatlarının yer altına alınma çalışmaları, telekomünikasyon şirketlerinin telefon ve fiber internet hatlarını yenileme çalışmalarının yanı sıra belediyemizce yürütülecek kaldırım ve asfalt planlaması kapsamında yer değişikliğine gidildi. Pazartesi pazarı artık yeni yerinde hizmet vermeye başladı."

- Kilit taş çalışmaları devam ediyor

Çorlu Belediyesi tarafından şehir merkezi ve mahallelerde kilit taş çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelinde yürütülen kilit taş çalışmalarının, mahalleye dönüşen köylerde de devam ettiğini söyledi.

Baysan, Yenice, Seymen, Şahpaz, Sarılar ve Türkgücü mahallelerinde başlatılan çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirten Baysan, ''Fen işleri müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar tüm hızıyla belirlenen program dahilinde davam ediyor. Bundan sonra da ihtiyaç duyulan bütün bölgelerde bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz.'' dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.