Tekirdağ

Elde kalan kurbanlıklar adaklık olacak

11:18 05 Eylül 2017
Elde kalan kurbanlıklar adaklık olacak

Kurban Bayramı'nda istedikleri satışı yapamayan küçükbaş hayvan satıcıları, elde kalan hayvanları adaklık olarak verecek.

Süleymanpaşa ilçesi Karadeniz Mahallesi'nde kurulan hayvan pazarına günler öncesinden, bir yıl boyunca besledikleri kurbanlıkları getiren küçükbaş hayvan sahiplerinin bazıları satışlardan umduğunu bulamadı.

Yeşilsırt Mahallesi'nden kurban pazarına gelen hayvan satıcısı Şakir Altıntaş, bu sene pazara getirdikleri kurbanlıkların çoğunun elinde kaldığını söyledi.

Altıntaş, pazara getiriği 30 küçükbaş hayvandan 20 tanesini satabildiğini belirterek, "Zarar ettik bu sene kurban iyi gitmedi. 30 tane çıkardık, elde 20 tane küçükbaş hayvanım kaldı. Bunlara bakmaya devam edeceğiz. Adaklık olarak vereceğiz. Adaklık olarak da veremezsek gelecek Kurban Bayramı için bakacağız. Kaderimiz bu, bu yılki şansımız budur. Allah bereket versin, kaderimiz bu kadarmış."dedi.

Bir başka satıcı Ümit Demirbaş ise, hayvanlarının yüzde 80'inin elinde kaldığını, kalan hayvanları da adaklık isteyenlere satacağını veya gelecek kurban bayramına kadar besleyeceğini ifade etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.