Tekirdağ

19 Ekim Muhtarlar Günü

15:52 19 Ekim 2017
19 Ekim Muhtarlar Günü

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan "19 Ekim Muhtar Günü" dolayısıyla resepsiyon verdi.

Kentteki bir otelde düzenleyen resepsiyonda Vali Ceylan ve eşi Zuhal Ceylan, konukları kapıda karşıladı.

Programda konuşan Ceylan, resmi gazetede yayımlanan Başbabakanlık Genelgesi ile 19 Ekim'in "Muhtarlar Günü" olarak kabul edildiğini hatırlattı.

Muhtarlığın demokrasinin ilk halkasını oluşturduğunu aktaran Ceylan, "Muhtarlık teşkilatı ilk olarak 2. Mahmut döneminde 19 Ekim 1829 yılında kurulmuş ve çalışmaya başlamıştır. Buna paralel olarak 2016 yılında 19 Ekim Muhtar Günü ilk kez kutlanmaya başlanmıştır. Muhtarlar hiçbir siyasi ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilir. Bu nedenle muhtarlar çalışkan, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir" diye konuştu.

Muhtarlığın fedakarlık isteyen zor bir görev olduğunu vurgulayan Vali Ceylan, "Halkın istek ve arzularını ilk elden bir üst makama bildiren insanlardır. Muhtarlık, fedakarlık ve aidiyetlik gerektiren zor bir görevdir. Arkasına hiçbir gücü almadan sadece hizmet için göreve talip olur. Bu duygu ve düşüncelerle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nün kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Resepsiyona, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Başsavcısı Göngör Karakoç, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren ve davetliler katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.