Tekirdağ

Çorlu'da engelli çocuğa darp iddiası

14:55 03 Kasım 2017
Çorlu'da engelli çocuğa darp iddiası

Çorlu'da, Banu Boralı (37), engelli çocuğunun okul arkadaşları tarafından darp edildiği iddiası ile savcılığa müracaat ederek şikayetçi oldu.

Boralı, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuğunun okulda arkadaşları tarafından darp edilmesinin sebebinin öğretmen ve okul idarecileri olduğunu iddia ederek, 11 yaşındaki R.D.E'nin 10 gündür okula gidemediğini ve gördükleri baskı nedeniyle okul değiştirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Asperger sendromu ve yüzde 53 oranında engelli olduğuna dair raporları bulunan çocukları R.D.E'nin Çorlu'da eğitim ve öğretim veren bir okulda kaynaşma öğrencisi olduğunu belirten anne Boralı, ''Çocuğumda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu da bulunuyor. Diğer öğrenci velileri ve sınıf öğretmeni tarafından sınıfta istenmeyen çocuğumuz, okul arkadaşları tarafından okul bahçesinde başka bir okula gitmesi için dövüldü. Buna herkes göz yumdu." dedi.

Oğluna 10 gün rapor verildiğini ve okula gidemediğini de kaydeden anne Boralı, çocuğunun okula gitmek istemediğini bu nedenle oğlu için başka bir okul aramaya başladıklarını da kaydetti.

Konuyla ilgili olarak Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu belirten Boralı, ''Oğlumu döven öğrencilerden, onların velilerinden, buna göz yuman öğretmen ve okul idarecilerinden şikayetçi oldum. Bundan sonra hukuki mücadelemiz devam edecek." diye konuştu.

R.D.E. ise, arkadaşlarının kendisini okul bahçesinde dövdüğünü ve boğazını sıktığını iddia etti.

Okul yönetimi, çocuğun ve ailenin iddia ettiği gibi bir olayın okullarında meydana gelmediğini, gelmesinin de mümkün olmadığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.