Tekirdağ

Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşu

14:30 14 Kasım 2017
Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşu

Hükümet Meydanı Atatürk Anıtı ile Şehitlik Abidesi'ne çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene ilçe meydanında düzenlenen etkinlikle devam edildi.

Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü, törenle kutlandı.

Tören kapsamında, meydandaki direkte bulunan siyah bayrak indirilerek, yerine Türk bayrağı çekildi. Kurtuluşun simgesi olarak küçük bir kız, elindeki kelepçeleri çözüp, üzerindeki siyah pelerini attı.

Kaymakam Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı ve Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, törendeki konuşmasında, şunları kaydetti:

"Bugün, pusudaki düşman, silahını göğsüne yaslamış yüreklere ateş düşürmeyi beklerken, Mehmetçiğimizin secdeye varıp bağımsızlık için yakarışının sonuç verdiği gündür. Bugün gönüllerin her şeyi elinin tersiyle ittiği, gözlerin hiçbir şey görmediği, bedenlerin acıyı hissetmediği gündür.

Bugün bağımsızlık uğruna kadın erkek çocuk demeden şehit verdiğimiz gündür. Bugün cesurca tam bağımsızlık için başkaldırışımızın zaferinin yaşandığı gündür. Bu gurur bizim, bu zafer bizim, bu coşku bizim, bu sevinç hepimizin. Bu duygu ve düşüncelerle başta devletimizin kurucusu büyük Atatürk olmak üzere bu vatanı bizlere kazandıran tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı, kahraman ordumuza minnetlerimi sunuyorum."

İlçedeki spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin de verildiği tören, okunan şiirler ve halk oyunu ekiplerinin gösterileriyle devam etti.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.