Tekirdağ

"Modern Serada Çiçekçilik" projesine hibe desteği

17:27 24 Kasım 2017
"Modern Serada Çiçekçilik" projesine hibe desteği

Süleymanpaşa Belediyesinin "Modern Serada Çiçekçilik" projesi, ikinci yılında Trakya Kalkınma Ajansı'ndan (TRAKYAKA) üçüncü desteğini almaya hak kazandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, daha önce Trakya Kalkınma Ajansı'ndan bölgenin projeye uygunluğunun araştırılması ve yatırım imkanlarının değerlendirilmesi ile sera yatırımı hibelerini alan Süleymanpaşa Belediyesi, başvurduğu üçüncü destek paketi olan proje için personel yetiştirme desteğini de imzalanan anlaşmayla aldı.

Trakya Kalkınma Ajansı'nda gerçekleştirilen imza töreninde Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, iki kurum adına proje anlaşma protokolünü imzaladı.

Anlaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Eşkinat, proje ile 2018 yaz döneminden sonra ilçenin çiçek ihtiyacının karşılayacağını belirtti.

1 ay içerisinde 11 park bahçeler personeli 46 saat sürecek eğitimlerin tamamlanması ile birlikte Süleymanpaşa Belediyesi'nin kendi çiçeklerini üretebilmesi için tüm teknik altyapı ve nitelikli insan kaynağı hazır hale gelecek.

Öte yandan Süleymanpaşa Belediyesi fizibilite desteği, mali destek ve son olarak aldığı teknik destek hibesi ile Trakya Kalkınma Ajansı tarafından aynı hedefe yönelik 3 ayrı kategoride desteklenen ilk kurum oldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.