Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

14:23 29 Kasım 2017
Tekirdağ'dan kısa kısa

Ergene Belediyesi ilçede, ''Sağlıklı Beslenme ve Çölyak'' konulu seminer düzenledi.

Ulaş Belediye Düğün Salonu'nda, Çölyakla Yaşam Derneğinin katkılarıyla düzenlenen seminere konuşmacı olarak akademisyen Çağlar Doğruer, yaşam koçu Edip Alma, beslenme beden grubu konuşmacıları Dilhan Dişli, Berfin Dinsel ve Nezihe Akdeniz yer aldı.

Seminer kapsamında yeterli ve dengeli beslenme, vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli enerji öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması gerekliliğine vurgu yapıldı.

Çölyaklıların tahıl grubundan gluten içermeyen ve glutenden arınmış özel ürünler tüketmesi gerektiğine dikkat çekilen seminer sonunda Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikel, konuşmacılara çiçek verdi.

- Çorlu'da yol yapım çalışmaları

Çorlu Belediyesi, ilçede yol yapım çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe genelinde yeni belirlenen program dahilinde yol yapım çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

İlçe genelinde daha önceden ilgili ekipler tarafından belirlenen bölgelerdeki bozuk yolların yenilendiğini ifade eden Baysan, kış ayları gelmeden çalışmaları tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

Baysan ayrıca, yapılan çalışmalar sırasında belediyeye verilen şikayet ve istek dilekçeleri ile halkın taleplerinin de dikkate alındığını belirtti.

- Ergene'de asfaltlama çalışmaları

Ergene Belediyesi, ana arterlerde asfaltlama çalışmalarını başlattı.

Belediye Başkan Yardımcısı Nuh Nuhoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Caddesi başta olmak üzere diğer ana arterlerde asfaltlama çalışmalarına başladıklarını söyledi.

İlçenin ortasından geçen Edirne Caddesi, Sağlık ve Yeşiltepe mahallelerinde kalan ana arterlerde ciddi bir çalışma programı oluşturduklarını belirtti.

Nuhoğlu, ilgili ekipler tarafından belirlenen program dahilinde, yaya ve araç trafiğinin yoğun olmadığı saatlerde çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, ''İlçemizdeki ana arterlerde yapılan alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, asfaltlama çalışmalarına başladık. Yapımı tamamlanan bölgelerde ekiplerimiz asfalt uygulamasına devam ediyor. Çalışmalarımızı, hava şartları ağırlaşmadan bitirmeyi amaçlıyoruz.'' şeklinde konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.