Tekirdağ

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü"ne doğru

17:34 01 Aralık 2017
"3 Aralık Dünya Engelliler Günü"ne doğru

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Köprülü, mesajında, çağdaş bir ülke olabilmenin yolunun paylaşabilmekten geçtiğini belirtti.

Eğitim, sağlık ve sosyal haklardan engelli vatandaşları da faydalandırmanın sosyal devlet olmanın gereği olduğunu aktaran Köprülü mesajında şunlara yer verdi:

"Bir insanın engelli olması, onun yaşamasını kısıtlamamalı, sıkıntı ve zorluklara rağmen başarılı olması için yaşama sevincini hiçbir şekilde kaybetmemesi gerekmektedir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tüm engelli vatandaşlarımıza eşit yaşam koşullarının bir an önce sunulmasını diliyor, tüm engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyorum."

- Başkan Albayrak'ın mesajı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Albayrak, mesajında engelliliğin sadece o kişini ailesinin ilgilendiren bir durum olmadığını, toplumsal bir sorun olduğunu belirtti.

Son yıllarda engellilerin sorunlarının çözümünde ilerle sağlandığının altını çizen Albayrak, şunları kaydetti:

"Engellilik sadece engellileri ve onların ailelerini ilgilendiren bir sağlık problemi değil, toplumsal yönüyle tüm insanlığı ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durumdur. Tüm sağlıklı insanların birer engelli adayı olduklarının bilinciyle eğitim yılları, çalışma hayatı ve toplum içerisinde engellerle ilgili her türlü ayrım ortadan kaldırılmalıdır. Son yıllarda devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların gayretleriyle engellerin sorunlarının çözümü konusunda ilerleme sağlandı.

Ancak yapılması gereken daha pek çok çalışma var. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılmalarını ve daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmelerini sağlamak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm engellerin ortadan kalktığı günleri hep beraber görebilme ümidiyle, engellilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve engelsiz bir dünya diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.