Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

14:37 04 Aralık 2017
Tekirdağ'dan kısa kısa

Çorlu Belediyesi, Kumyol Caddesi üzerindeki çöp konteynerlerini ve çöp kovalarını yeniledi.

İlçenin ana arterlerinden olan Kumyol Caddesi’nde çalışmalarını sürdüren Çorlu Belediyesi, caddenin görünümünü güzelleştirmek ve iyileştirmek adına son olarak caddede bulunan eskimiş, zarar görmüş ve kapağı olmayan çöp konteynerlerini yeniledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin belirledikleri program dahilinde buradaki eskimiş ve deforme olmuş çöp konteynerleri ile kutularını yenileri ile değiştirdiğini söyledi.

Temiz bir çevre için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Demirci, ''Kumyol Caddesi üzerindeki çöp konteynerleri ve çöp kutuları çok eskimişti. Biz de, ilgili birime talimat vererek bunların yenilenmesini sağladık. Böylece çok daha güzel ve temiz bir çevre görüntüsü ortaya çıktı.'' dedi.

- Marmaraereğlisi'nde satranç turnuvası

2017 Tekirdağ Küçükler ve Yıldızlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası, Marmaraereğlisi’nde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 500 sporcunun katılımı ile Marmaraereğlisi ilçe merkezindeki ve Yeniçiftlik Mahallesindeki belediye düğün salonlarında yapılan turnuvanın ilk hamlesini Belediye Başkanı İbrahim Uyan yaptı.

Başkan Uyan, turnuvanın açılış konuşmasında, Tekirdağ Küçükler ve Yıldızlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası’na ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.

Tekirdağ'da satranç denildiğinde artık akla ilk Marmaraereğlisi'nin geldiğine değinen Uyan, "Benim eğitime verdiğim değeri herkes bilir. Satranç sporu da eğitimin en önemli parçalarından biridir. İlçemizde başarı oranının yükselmesi yalnızca bu spora verdiğimiz destekle de bitmiyor. Gençlik merkezimizde açtığımız etüt sınıfında hafta içi her gün profesyonel öğretmen eşliğinde çocuklarımıza ders verilmekte. Yaptığımız araştırmalar neticesinde satranç oynayan çocukların her alanda daha başarılı birer birey olduklarını tespit etik." ifadelerini kullandı.

Yapılan turnuvada dereceye giren sporculara belediye tarafından değişik hediyeler taktim edildi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.