Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

10:32 23 Aralık 2017
Tekirdağ'dan kısa kısa

Süleymanpaşa Belediyesinin, Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile açtığı üreten ev hanımlarına yönelik başlatılan deri çanta yapım kursu, devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, çalışmalarına Hayal Adası Kadın Girişimi Kooperatifi’nin kullanımına tahsis edilen yerleşkede devam eden kadınlar emeklerini ek gelire dönüştürüyor.

Deri çanta yapımı atölyesinde öğrenim gören kadınlar, deri çanta, şaraplık, kemer, takı, ilk adım patiği, kitaplık gibi çok geniş bir ürün yelpazesinde üretimler gerçekleştiriyor.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, kadınların da üretimin içinde yer alması gerektiğini, bu amaçla "Deri Çanta" yapım kursunu başlattıklarını belirtti.

Öte yandan atölyede 17 kursiyerin eğitim aldığı, kurs bitiş tarihinin 8 Ocak 2018 olduğu, yeni dönem kayıtların ise Ocak ayı itibari ile alınmaya başlanacağı bildirildi.


- Mükemmellik Modeli Öz Değerlendirme Sonuçları Paylaşım toplantısı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Mükemmellik Modeli Öz Değerlendirme Sonuçları Paylaşım toplantısı gerçekleştirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Dr. Kaan Gaytancıoğlu, Fatih Ünsal, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan ve belediye personeli katıldı.

Düzenlenen toplantıda, danışman Berker Telek, konu hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Telek, sunumunda öz değerlendirme sonucu ile belirlenen kuvvetli yönler ve iyileştirme fırsatları ve bunlara bağlı potansiyel iyileştirme projelerini üst yönetime sundu.


- İpek'ten Türk Böbrek Vakfı Tekirdağ Şubesine ziyaret

Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Türk Böbrek Vakfı Tekirdağ Şubesini ziyaret etti.

Müftülükten yapılan açıklamaya göre, Müftü İpek, Türk Böbrek Vakfı Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Eşkinat ve eşi Doğan Eşkinat’ı makamında ziyaret ederek kendilerine Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve dini içerikli kitaplar hediye etti.

Daha sonra Genel Koordinatör Ali Arda eşliğinde Tekirdağ Diyaliz Merkezi’ni gezen İpek, merkezinin çalışmaları ve hizmetleri hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.