Tekirdağ

Beyaz Baston Körler Haftası

17:10 08 Ocak 2018
Beyaz Baston Körler Haftası

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Beyaz Baston Körler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Albayrak, mesajında, 1921 yılında Londra'da geçirdiği trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden fotoğraf sanatçısı James Biggs'in kendisini korumak için bastonunu beyaza boyaması görme engellilerle ilgili olarak farkındalık oluşmasını sağladığını belirtti.

Beyaz bastonun, zaman içerisinde görme engeliler için bir sembol haline geldiğini ifade eden Albayrak, şunları kaydetti:

"Tüm sağlıklı insanların birer engelli adayı olduklarının bilinciyle eğitim yılları, çalışma hayatı ve toplum içerisinde engellerle ilgili her türlü ayrım ortadan kaldırılmalıdır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılmalarını ve daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmeleri sağlamak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Şehir merkezlerinde kaldırımlarımız özel kabartmalı taşlar döşemek suretiyle görme engellilerin yön tayininde bulunmalarını sağlayacak düzenlemeleri yaptık. Beyaz Baston Körler Haftası'nın ülkemizde ve tüm dünyada görme engellilerle ilgili hassasiyetleri arttırması ümidiyle, tüm görme engellilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve engelsiz bir dünya diliyorum."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.