Tekirdağ

Bisikletli çay servisi

11:28 21 Şubat 2018
Bisikletli çay servisi

Müşterilerine çayları en kısa sürede ulaştırmak için kendilerine özgü bir çözüm bulan çaycılar, sıcak su dolu kapalı kutu içerinde çayları bisiklet ile götürüyor.

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde küçük sanayi sitesinde, çay servisi "bisikletli çaycılar" tarafından yapılıyor.

Küçük Sanayi Sitesindeki çay ocağı sahipleri, çay siparişlerini en uzak iş yerine bisikletle anında ulaştırıyor.

- Hızlı ve sıcak servis

Çay ocağı sahibi Serdar Can, yaptığı açıklamada, 13 blok bulunan sanayi sitesinde, çay siparişlerini bisikletlerle müşterilerine ulaştırdıklarını söyledi.

Sanayi sitesinde uzaktaki iş yerlerine yaya olarak çay götürmenin zor olduğunu ve bu sorunu bisiklet ile çözdüklerini ifade eden Can, şöyle konuştu:

"Sanayi sitemizde uzak iş yerlerimiz var. Buralara çay götürmek zor oluyor. Hem de götürülen çaylar soğuyor. Biz de bisiklet ile en kısa sürede sıcak bir şekilde çayımızı ulaştırıyoruz. Siparişleri uzak mesafelere plastik kapalı çantaya yarıya kadar sıcak su doldurarak çayların soğumadan ulaştırılmasını sağlıyoruz. Böylece müşterilerimiz çaylarını sıcak içebiliyor."

- Esnaf hizmetten memnun

Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Demir, çay ocağı işletmelerinin servis için bisiklet kullanmasına esnafın oldukça olumlu baktığını belirtti.

Bisikletli dağıtıcıların en uzak köşedeki dükkana çayı 1-2 dakikada soğumadan ulaştırdığını dile getiren Demir, şunları söyledi:

"Sanayi sitemizde yaklaşık 232 iş yerimiz var. Sitede bloklar arası mesafeler uzak. Sanayi sitesinde 6 çay ocağı bulunuyor. Çay ocağı işletmelerimiz bu sorunu bisiklet ile çözüm buldu. Bu uygulama ile en uzak noktaya kısa sürede çaylarını dağıtıyor. Kapalı kutu içerisinde hijyenik bir şekilde müşterilerine çayları sıcacık sunabiliyorlar. Esnaf ve müşteriler bu hizmetten memnunlar."

Sanayi sitesi esnaflarından Oktay Baltacıoğlu da çay istediklerinde bisiklet ile hızlı bir şekilde geldiğini belirterek, ”Çaylarımız bisiklet ve kapalı kutu içerisinde hızlı bir şekilde geliyor. Müşterilerimiz bu hizmeti görünce çok şaşırıyor ve ilk defa burada gördüklerini söylüyor. Bizler bu hizmetten memnunuz. Çaylarımız sıcak bir şekilde sıcak geliyor." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.