Tekirdağ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak:

17:33 24 Şubat 2018
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Cumhur İttifakı'ndan herhangi bir kaybımız olmaz. Biz onların yaptığı bir ittifaktan bahsetmemekle birlikte, bozulan demokratik standartların ileri seviyelere götürülmesi bakımından prensipler üzerinde referandumda 'hayır' diyen aktörlerin bir araya gelebileceğini düşünüyorum." dedi.

Öztrak, CHP Tekirdağ İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, uzun bir aradan sonra Tekirdağ'a genel başkan yardımcısı olarak gelmekten mutlu olduğunu söyledi.

Atatürk'ün direktifleriyle kurularak 1926'da üretime başlayan Alpullu Şeker Fabrikası'nın özelleştirme kapsamından çıkarılması gerektiğini ifade eden Öztrak, "Alpullu Şeker Fabrikası, bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli. 1925 yılında Uşak'tan sonra kurulan Alpullu Şeker Fabrikası ve tüm şeker fabrikaları, cumhuriyetin modernleşmesinin en önemli araçlarındandır. Dolayısıyla Alpullu Şeker Fabrikası'na sahip çıkmamız lazım." diye konuştu.

Öztrak, 2019 seçimlerinin Türkiye için önemli olduğunu belirterek, "Kurultaya giden süreçte ve kurultay sonrasından örgütümün çalışmalarını gördüm. Bu örgütle biz Tekirdağ'da hem milletvekili seçimlerinde hem de belediye başkanlığı seçiminde önde çıkacağız. Türkiye'de de önde çıkarız. Önümüze koyacağımız önemli ekonomi ve sosyal politikalarla birlikte parlamenter rejime, demokrasiye sahip çıkarak, Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin, Cumhur İttifakı'na karşı tutumunun belli olduğunu dile getiren Öztrak, şöyle devam etti:

"Cumhur İttifakı'ndan herhangi bir kaybımız olmaz. Biz onların yaptığı bir ittifaktan bahsetmemekle birlikte, bozulan demokratik standartların ileri seviyelere götürülmesi bakımından prensipler üzerinde referandumda 'hayır' diyen aktörlerin bir araya gelebileceğini düşünüyorum. Ortada kurtarılması gereken Türk demokrasisi var. O modeller içerisinde, hangi modeller arasında bir arada olunur, zaman da var bunlar değerlendirilir. Demokrasi için mücadele etmiş olan çeşitli unsurların Saadet Partisi, İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi gibi unsurların Türk demokrasisinin yok olmasına göz yumacağını beklemek yanlış olur. "

Öztrak, daha sonra ilçe teşkilatlarıyla bir araya gelmek için şehir merkezinden ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.