Tekirdağ

28 Şubat'ın yıl dönümü

13:56 28 Şubat 2018
28 Şubat'ın yıl dönümü

AK Parti Tekirdağ Kadın Kolları Başkanı Nesibe Ünal, milletin iradesiyle seçilen hükümetin, 28 Şubat 1997'de MGK kararları gölgesinde tehdit, kumpas ve anti demokratik bir biçimde istifaya zorlandığını belirtti.

Ünal, 28 Şubat sürecinin yıl dönümüne ilişkin partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, 28 Şubat'da darbecilerin, halkı birbirine düşürerek kaos ve iç savaş çıkarmayı tasarladıklarını belirtti.

Darbecilerin o dönemde binlerce insanı işsiz bıraktığını, zindanlarda çürüttüğünü dile getiren Ünal, şunları kaydetti:

"Bundan 21 sene evvel bugün 28 Şubat 1997'de milletin iradesi ile seçilen hükümeti MGK kararları gölgesinde tehdit, kumpas ve anti demokratik bir biçimde bürokrasi, sivil toplum, askeriye, iş ve medya dünyasının da arasında bulunduğu bir çete tarafından istifaya zorlanmıştır. Devletimizin güvenliği için kurulmuş olan MGK'da alınan kararlarla milletin güvenliği ve huzuru hiçe sayılarak postmodern bir darbe yapılmıştır. Milletimizi bir arada tutan değerlerimize savaş açılmış, 'irtica tehdidi' adı altında değerlerimizi yansıtan kişi ve kuruluşlara büyük zararlar verilmiştir."

- "Hesap sorulmasının takipçisi olacağız"

Ünal, o dönemde, "8 yıllık kesintisiz eğitim" adı altında imam hatiplilerin önünü kesilmek istendiğini, inancı gereği örtünen insanların okullarından, işlerinden atıldıklarını anlatarak, "Biz AK Parti Kadın Kolları olarak, 28 Şubat cuntacılarından hesap sorulmasının takipçisi olmaya devam edeceğiz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.