Tekirdağ

1. Trakya Tanıtım Günleri hazırlık toplantısı

17:56 02 Mart 2018
1. Trakya Tanıtım Günleri hazırlık toplantısı

Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakyalılar Vakfı tarafından 19-22 Nisan tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek "1. Trakya Tanıtım Günleri" kapsamında hazırlık toplantısı yapıldı.

Tekirdağ Ticaret Borsası'nda yapılan toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, bu etkinliğin Trakya'nın tanıtımı anlamında çok etkili olacağını söyledi.

Bu organizasyonun Ankara'da en iyi şekilde yapılaması için bir araya geldiklerini belirten Ceylan, "Vekillerle ve belediye başkanlarımızla konuşup neler yapabileceğimiz konusunda istişare ettik. Bu tanıtım günlerinde iyi organize olamayınca başkaları oraları bizim yerimize doldurup 'Trakya yöresi ürünleri' diye kendi ürünlerinin reklamını yapabiliyor. Kendi ilimizi tanıtacak firmaları oraya götüremezsek bu sorunla karşılaşabiliriz." dedi.

Ceylan, bu toplantıların amaçlarının tanıtım günlerine Trakya'nın yerli firmalarını belirleyip orada yer almalarını sağlamak olduğunu ifade ederek, "Bölgemizin gerçek değerlerinin orada bulunup ürünlerini sergilemeleri için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Trakya'nın önemli değerlerini oraya götürüp bölgenin tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nin tanıtımının yapılması konusunda Trakyalılar Vakfıyla ortak bir çalışma yapmak konusunda karar verdiklerini aktardı.

Tanıtım noktasında ilk defa Trakya dışında böyle önemli bir organizasyon yapılacağını dile getiren Şahin, "Bölgeyi en iyi şekilde tanıtma noktasında gerekli çalışmaları yapacağız. Bu tanıtımların daha sonra şehirlere gelen ziyaretçilerle karşılığı alacağımızı düşünüyorum. Bu anlamda Trakyalılar Vakfı ile işbirliği yaparak güzel bir organizasyon olması için çalışmaları başlattık." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün, Ayşe Doğan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Trakyalılar Vakfı Başkanı Gökhan Özgöç, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.