Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

14:09 08 Mart 2018
Tekirdağ'dan kısa kısa

Marmaraereğlisi Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, ilçe genelinde kadınlara çiçek verdi.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların hayatın her alanında çok önemli görevler üstlendiğini söyledi.

Kadınlar gününün her gün kutlanması gerektiğini ifade eden Uyan, şunları söyledi:

''Kadının varoluşundan gelen güç ve denge, tüm evreni kucaklamaya yetecek sevgi ve merhamet dünyayı daha yaşanabilir kılmaktadır. Her 8 Mart'ta kadınlarımızın haklarına, çalışma koşullarına, anneliğine, kadınlığına bir kez daha dikkat çekiyor, her 8 Mart’ta yine eşitlik, yine adalet, yine kadına saygı diye sesimizi yükseltiyoruz. Yükseltiyoruz ama yaralarımız kanamaya ve gittikçe derinleşmeye devam ediyor. Bu önemli günlerinde biz de kadınlarımıza çiçek dağıtarak her zaman onların yanında olduğumuzu göstermek istedik."


- Marmaraereğlisi'nde çini kursu

Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından kadınlara yönelik açılan çini kursu, yoğun ilgi görüyor.

Gençlik Merkezi’nde yapılan ücretsiz kurslarda, ev hanımları çinilere renklerle hayat verirken aile bütçelerine de katkıda bulunuyor.

Belediye Başkanı İbrahim Uyan, açıklamasında, kadınların hem bir işle uğraştıklarını hem de yaptıkları çinileri satarak aile ekonomisine katkıda bulunduklarını kaydetti.

İlçedeki kadınların çini kursunun açılmasından sonra çok defa kendisine teşekkür ziyaretinde bulunduğunu kaydeden Uyan, ''Kadınlarımıza yönelik açtığımız çini kursumuz büyük ilgi gördü. Kursumuzda çiniye renklerle ve motiflerle hayat veren ev hanımları ürettikleri eserleri satarak aile bütçelerine katkı sağlayabiliyor.'' değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.