Tekirdağ

Tekirdağ'dan kısa kısa

11:28 17 Mart 2018
Tekirdağ'dan kısa kısa

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Yel, mesajında, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünü kutlamanın ve kutsal vatanı için canlarını feda eden şehitlerin Şehitler Günü’nü idrak etmenin millet olarak büyük bir onur, gurur ve heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Çanakkale Zaferi'nin vatan, millet, bayrak, din ve devlet uğruna göğsünü siper eden ve bir gül bahçesine girercesine şehadet şerbeti içen şehitler ile onların silah arkadaşları gazilerin kahramanlık destanı olduğunu aktaran Yel, şunları kaydetti:

"Tüm dünyaya 'Çanakkale Geçilmez' sözünü duyuran binlerce Mehmetçiğimize şükran ve minnet duyuyoruz. Çanakkale Savaşı genç yaşlı demeden halkın bütün kesimlerini bir araya getirmiş, omuz omuza mücadeleye sevk etmiştir. 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, milletimizin küllerinin içinden çıkarak kıvılcımları yangınlara dönüştürdüğü bir gündür. Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen, insanlarımızın şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer, İstiklal Harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Bir yandan Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz."


-18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Albayrak, mesajında, tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan, Türk milletinin bir bütün olarak yedi düvele karşı şanlı bir zafer kazandığı, en modern silahlarla donatılmış düşman ordularına karşı vatan sevgisiyle galip geldiği Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Çanakkale'nin, Türk halkının, millet olma bilincine eriştiği, kınalı kuzuların geri dönmeyi düşünmeden canlarını vatan uğrunda feda ettikleri, Mustafa Kemal Atatürk'ün bir kahraman olarak tarih sahnesine çıktığı ve tarihin akışının değiştiği yer olduğunu vurgulayan Albayrak, şunları kaydetti:

"Özgürlük ve bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen milletimiz, I. Dünya Savaşı'nda yurdumuzu elimizden almak isteyen düşmanlara karşı birleşmiş, vatanseverlik ve fedakarlık duygularıyla kahramanca mücadele ederek Çanakkale'nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Vatanımız uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahramanlıklarıyla tarih yazan gazilerimizi ve ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, Çanakkale Savaşı'nın 103. yıl dönümünde rahmet, saygı ve şükranla anıyorum."


- NKÜ'de Türk Tasavvuf Musikisi konseri

Kültürel etkinlikler kapsamında Namık Kemal Üniversitesi'nde Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından Türk Tasavvuf Musikisi Konseri düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen konseri, Rektör yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, akademik ve idari personel, öğrenciler ve sanatseverler izledi.

Konserde sazendeleri, üniversitenin Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve davet edilen misafir sanatçılar, hanendeleri ise üniversitenin İlahiyat Fakültesi lisans öğrencileri oluşturdu.

Konserde, başta Buhurizade Mustafa Itri Efendi, Neyzen Yusuf Paşa, Sultan 3. Murat ve Hüseyin Sebilci olmak üzere pek çok beğenilen tasavvuf sanatçısının eserlerine yer verildi.






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.